Aktuellt på Gällstaö

 

 

 

20190430 Valborg

Pga brandrisken blir det ingen brasa i år. Däremot kl. 20.00 inviger vi den nyrenoverade Ångbåtsbryggan med bubbel & tackskål till projektgruppen; Christer Wåhlander, Peder Nordenback, Peter Linnros, Richard Lagernäs och Stefan Myrberg. 

Ta med egna glas!

Varmt välkomna. 

 

20190406

Nu har styrelsen målat om inne i Föreningshuset. Vi kommer även att installera el, armatur och köpa dit pingisbord. Sakta men säkert kommer det förhoppningsvis bli en plats som barnen och vuxna gillar. Vad skulle du vilja använda lokalen till? Yoga nämnde någon. Finns intresse?

 

20190325

Nu är Ångbåtsbryggan renoverad och färdig att använda. Läs mer om projektet här.

 

20190406
Lördagen den 6 april kl. 9.00-16.00 tänkte styrelsen för GNK börja fixa i ordning Föreningshuset nere vid fotbollsplanen, så att barn & vuxna kan hänga där framöver. Vi börjar med att måla invändigt och köra bort grejer till Återvinningen. Du är varmt välkommen att hjälpa till. Därefter ska vi installera el och köpa nytt pingisbord.
 

20181121
GNK:s årsmöte 2019 onsdagen den 24 april kl. 19.00 på Träkvista sjöscoutkår. Kallelse och verksamhetsberättelse.

Senast den 27 mars 2019 behöver vi få in eventuella motioner för att kunna förbereda inför årsmötet. Skickas via mail: info@gallstao.com eller brevledes till: GNK, Box 73, 178 21  Ekerö.  

20181020
Dags för Halloween på Gällstaö igen. Läs mer & anmäl dig här & swisha gärna 50 SEK för att medverkan till GNK.  Swish: 1230989608. Ifjol sponsrade GNK med 7 000 SEK i godisinköp. Halloween har blivit enormt populärt med många barn anmälda. Medlemsavgiften på 300 SEK per hushåll per år till GNK ska även täcka kostnaden för klippning av fotbollsplanen. Valborg firar vi utan kostnader & Midsommar går med plus. Hoppas att era barn vill delta i år igen trots att vi börjar med en (frivillig) avgift. Vi är tacksamma för allt ideellt engagemang. I år lägger Adriana & Theresa ner sin själ för att det ska bli lika roligt som tidigare år. 

 

20180626

I föreningshuset på Gällstaö finns ett rum med pingisbord.

Det är inte så uppfixat, men Fredrik i styrelsen har precis målat över klotter från förr och några andra har sopat lite, så att barnen på ön skulle kunna ansvara för att göra i ordning och spela pingis.

Kanske finns det några på ön som gillar att fixa så att det blir ett trevligt ställe för barn & unga. Det skulle behövas en fräschare soffa och några stolar & bord. GNK ska ansvara för att fixa så det finns lampor & el på plats och betalar racket, nät och bollar.

Vi behöver nog åka några vändor till återvinningen med gamla grejer också.

Tanken är att barnen själva ska få bestämma & ansvara (tillsammans med en vuxen) för lokalen och idag lämnade GNK en nyckel till Arthur, 10 år som tillsammans med pappa Christoph är en av de barn som börjar hjälpa till att få ordning.

Hör gärna av er till GNK eller direkt till Arthur via pappa Christoph, tel. 070-697 32 84 om ni vill hjälpa till eller har ett barn som vill engagera sig. Mail till GNK: info@gallstao.com eller christoph@gallstao.com

Hoppas att ni precis som vi gillar att föreningsstugan kommer till användning.20170712

Såld tomt - ingen eldningsplats
GNK har sålt tomten på slutet av Syrénvägen och tillträde sker idag. Där är ingen eldningsplats. Det är strängt förbjudet att lägga ris och annat på platsen. Tyvärr finns nu en stor rishög på tomten och föreningen måste betala bortforslingsavgift. 

 

 20170601

Nytt bokningssystem för tennisbanan/multisportbanan/basketplanen.
Vårt tidigare system hade en maxgräns på 50 användare, så inga nya medlemmar hade möjlighet att boka tider för att spela tennis. Nu har vi därför satt igång med ett nytt bokningssystem som alla boende på Gällstaö är välkomna att använda. Adressen är: https://boka.se/GallstaoMultisport

 

20160927
Premiär för VÅRT NYHETSBREV
Vill du få nyhetsbrev från Gällstaö Natur- och Kulturförening så anmäl dig här.

 

Kommande aktiviteter 


20190430 Valborg

Pga brandrisken blir det ingen brasa i år. Däremot inviger vi den nyrenoverade Ångbåtsbryggan kl. 20.00 med bubbel & tackskål till projektgruppen; Christer Wåhlander, Peder Nordenback, Peter Linnros, Richard Lagernäs och Stefan Myrberg.

Ta med egna glas!

Varmt välkomna. 

 

 

 

 

Länkar

Gällstaö på Facebook

Gällstaö Samfällighetsförening

Boka multisportbanan

Mälarö Tidning

Mälaröarnas Nyheter

Restaurang Jungfrusund

Färjan Ekeröleden (Slagsta)

SL-pendlingsbåt till stan

Ekebyhovsbacken

 

 

Gällstaö på Facebook


Gällstaö på Twitter